De ce nu este legal Bet365 în România & Alternative 2024

bet365 romania„Cazul Bet365” și-a găsit o rezolvare la șapte ani de la izbucnirea scandalului. Potrivit deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), operatorul a pierdut procesele intentate statului român și va putea aplica pentru licența ONJN abia în 2025. Asta înseamnă că nu există nicio șansă ca bet365 să revină în România în 2024.

În 2015, atunci când a fost reglementat sectorul de gambling din România, platforma de pariuri Bet365 era cea mai populară în țara noastră, pe ea fiind înregistrată jumătate din totalul jucătorilor. În acel an, statul român a cerut operatorilor de pariuri și de jocuri electronice să plătească 20% din profitul brut realizat în perioada 2010-2015. Termenul era de 90 de zile, timp în care site-urile de pariuri puteau fi online pe baza unei licențe provizorii.

Inițial, cei de la Bet365 nu au dorit să plătească și păreau deciși să iasă de pe piața românească, dar ulterior s-au răzgândit și au aplicat pentru licența definitivă, angajându-se să achite aproximativ 30 de milioane de euro, eșalonat. Licența provizorie îi expira pe 10 septembrie.

Pe 7 septembrie 2015, ONJN a anunțat că operatorul a primit licența. Pe moment, nu s-a făcut o mențiune importantă: decizia intra în vigoare începând cu prima zi a lunii următoare, adică de la data de 1 octombrie. Așadar, Bet365 nu avea drept de funcționare în perioada 11-30 septembrie. Cu toate acestea, site-ul a funcționat.

De ce a pierdut Bet365 licența în România

În data de 13 octombrie 2015, ONJN a anulat dreptul de operare al celor de la Bet365 pe motiv că aceștia ar fi operat ilegal in perioada 11-30 septembrie 2015, iar cei care au pariat (aproximativ 80.000 de români) au fost anunțați că vor avea de plătit amenzi între 5.000 și 10.000 RON, conform legii. Până la urmă, au fost amendați doar câțiva pariori, care avuseseră rulaj mai mare.

Hillside Gaming LP și Hillside Sports LP, cele două companii care dețineau site-ul de pariuri, au dat în judecată statul român pentru recuperarea celor 30 de milioane de euro și pentru a le fi recunoscut dreptul de funcționare în perioada menționată. Așa cum am anunțat la începutul acestui articol, după 7 ani de amânări și rejudecări, instanța a dat câștig de cauză statului român.

Alternative legale la Bet365 Romania în 2024

Locul lăsat liber pe piață de bet365 a fost ocupat cu brio de alți operatori, astfel că pariorii români au multe opțiuni. Iată lista cu ce case de pariuri prefer să joc ca alternativă la Bet365 în România în 2024 și ce bonusuri fără depunere oferă la înregistrare:

Casino
Bonus
 
80 LEI + 222 rotiri gratuite
Activează bonus
333 rotiri gratuite
Activează bonus
24 LEI + 124 rotiri gratuite
Activează bonus
185 rotiri gratuite
Activează bonus
200 rotiri gratuite
Activează bonus

Betano

Are o vizibilitatea foarte bună în sport în general și în fotbal în special. Este sponsorul de titlu al Ligii a 2-a, dar și sponsorul principal al unor echipe de top, precum FCSB și Universitatea Craiova. Betano oferă cele mai multe selecții pentru meciurile din campionatul României și pentru competițiile internaționașe, precum și cele mai mari cote pentru multe piețe de pariere. Am scris un articol special despre bonusul de bun venit Betano oferit la înregistrare.

Superbet

În acest moment, este cel mai important operator de pe piața românească, fiind sponsorul de titlu al primului eșalon fotbalistic, care și-a și schimbat denumirea din Liga I în SuperLiga. Pe lângă promoții și oferta sportivă, acest operator se remarcă prin aplicația care oferă acces la o rețea de socializare proprie (SuperSocial), pe care sunt distribuite biletele pariate de ambasadorii brandului. Vezi mai multe detalii despre Superbet și bonusul pentru clienți noi aici.

Mozzartbet

Este în continuu progres, încercând să spargă „monopolul” operatorilor prezentați mai sus. Mozzart are o experiență bogată în pariurile offline, iar în online a transferat multe dintre opțiunile de pariere caracteristice agențiilor stradale. În această perioadă, oferă cele mai mari cote de pe piață pentru „Rezultat final”.

Unibet

Unibet este unul dintre operatorii de top, remarcându-se prin secțiunea de promoții dedicate clienților existenți și prin numărul mare de opțiuni de pariere. A fost una dintre primele platforme care au oferit o gamă largă de linii asiatice și serviciu de video streaming live, fiind transmise peste 72.000 de evenimente sportive în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

decizie ONJN