Impozit jocuri de noroc & Taxe pariuri 2023

Îți prezint în acest articol lista completă de impozite și taxe pentru pariuri și jocuri de noroc ce trebuie plătite în 2023.

Veniturile obținute din jocurile de cazino și din pariuri sportive sunt impozitate, potrivit legislației intrate în vigoare în 2015. Începând cu data de 18 martie 2018, impozitul pentru câștigurile realizate din jocuri de noroc online este reținut la sursă.

Impozit la pariuri & jocuri de noroc online

Cu alte cuvinte, atunci când un jucător retrage fonduri, el primește suma solicitată minus impozitul aferent, care este calculat în funcție de trei praguri:

– 3% din sumă pentru retrageri de până la 10.000 de lei;
– 300 de lei plus 20% pentru ce depăşeşte suma de 10.001 lei pentru retrageri între 10.001 lei și 66.750 de lei;
– 11.650 de lei plus 40% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 de lei pentru retrageri de minim 66.751 de lei.

Impozit la agenții & cazinouri stradale

Aceste praguri sunt valabile și pentru veniturile realizate din pariuri offline. Cei care pariază la agențiile terestre plătesc impozit pentru fiecare bilet câștigat. În plus, este plătită și o taxă de 5% din miza fiecărui pariu.

Alte taxe

Taxa de 5% nu este impusă și pentru biletele online. În schimb, clienții caselor de pariuri și ai cazinourilor de pe internet plătesc, în general, „taxa pe viciu”, de 2% din fiecare depunere. Sunt și excepții de la regulă. Pe unele platforme, această taxă este acoperită de operatori, așa cum de altfel prevede legea valabilă din data de 1 ianuarie 2019.

Pe lângă aceste taxe și impozite impuse prin lege, clienții site-urilor de jocuri de noroc pot plăti și unele taxe prevăzute în regulamentele operatorilor sau ale instituțiilor bancare. De exemplu, unele agenții percep un comision începând cu a doua retragere făcută într-o singură zi, iar o bancă taxează transferurile de fonduri făcute către operatorii de jocuri de noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *