McGregor vs Cowboy – Cote, Ponturi & Predicții Pariuri

McGregor și Cowboy se vor lupta pe 18 ianuarie în cadrul UFC 246. Voi prezenta aici analiza mea și câteva ponturi de pariuri pentru acest meci.

Va fi cu siguranță unul dintre evenimentele anului pentru UFC, deoarece Conor McGregor atrage mereu atenția și interesul fanilor asupra acțiunilor sale, în special când e vorba de un meci oficial. Din ce am văzut pe canalul celor de la UFC, ultimele clipuri cu promouri oficiale și luptele oferite spre vizionare gratuit cu McGregor deja au adunat peste 10 milioane de vizualizări combinat.

Analiza meciului – Conor McGregor vs Donald Cowboy Cerrone

Meciul va avea loc la categoria welterweight, 170 lb (77 kg), numărul de runde fiind de 5.

Să începem analiza cu un sumar al ultimelor lupte

McGregor vine după o înfrângere și două victorii în ultimii 4 ani în UFC (2016-2018). Irlandezul a câștigat revanșa contra lui Nate Diaz în august 2016, după decizia arbitrilor, iar apoi a câștigat titlul la categoria lightweight prin KO contra lui Eddie Alvarez în noiembrie 2016. Ultimul său meci a avut loc în octombrie 2018, când a pierdut prin submission contra lui Khabib Nurmagomedov în runda a patra. Singurele lupte ale lui McGregor la categoria welterweight au fost cele două meciuri contra lui Diaz (primul pierdut, al doilea câștigat).

Cowboy vine după o victorie și două înfrângeri, toate având loc în ultimul an (2019). Acesta l-a învins categoric pe Al Iaquinta în mai, însă a pierdut următoarele două meciuri prin TKO, primul contra lui Tony Ferguson în iunie, al doilea contra lui Justin Gaethje în septembrie.

Cea mai mare întrebare este ce stil va aborda Donald Cerrone. Va încerca să stea în fața lui McGregor și să schimbe pumni și picioare sau se va folosi de abilitățile sale superioare de wrestling și BJJ?

Avantajele lui McGregor sunt puterea de KO și stilul său extrem de imprevizibil în a se mișca și a lansa combinațiile. Sunt câteva semne de întrebare legate de cum puterea de KO ar putea scădea odată cu luarea în greutate. Să nu uităm și faptul că irlandezul a fost accidentat la mâna stângă și a fost operat anul trecut. Luarea în greutate va însemna și un minus pe partea de cardio, unde McGregor oricum nu este cunoscut pentru enduranță. Dacă ne uităm la a doua luptă cu Nate Diaz, aceste obstacole au fost trecute cu bine, iar irlandezul a câștigat lupta, deși foarte strânsă. Cred că Nate Diaz are o bărbie mai puternică decât Cowboy.

Avantajele lui Cowboy țin de lupta la sol și un cardio foarte bun, el fiind recunoscut pentru modul în care revine în forță în partea a două a luptei. Chiar dacă abilitățile de BJJ și wrestling ale lui Donald Cerrone sunt subapreciate, cred și că McGregor are o defensivă la takedownuri destul de bună. Diferența de vârstă s-ar putea să-și spună cuvântul, viteza lui Cowboy nefiind la fel de bună ca în perioada lui de glorie.

Cote Pariuri

Așa cum era de așteptat, McGregor pornește favorit, cotele la majoritatea caselor de pariuri find următoarele:

  • Conor McGregor – 1.33
  • Donald Cerrone – 3.40

Predicții / ponturi pariuri – pronosticul meu pentru McGregor vs Cowboy

Cota pentru victoria lui Conor mi se pare mică și că oferă valoare pentru riscul ascumat. Cred că McGregor va căuta knockoutul în primele runde și are mari șanse să reușească acest lucru, iar cota pentru a câștiga prin KO/TKO/descalificare este de 1.50, ceva mai atractivă. Cea mai sigură cotă însă ar fi cea de 1.25 pentru ca lupta să se nu meargă la distanță.

În funcție de riscul asumat, ponturile mele sunt următoarele:

  • Risc scăzut: Lupta nu va merge până la capăt – Cota 1.25
  • Risc mediu: McGregor va câștiga prin finalizare – Cota 1.50
  • Risc ridicat: Lupta va avea peste 1.5 runde – Cota 1.83

Personal, voi paria o sumă mare pe faptul că lupta nu va merge până la capăt și o sumă mai mică pe victoria lui McGregor prin finalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

decizie ONJN