Pariuri Esports – Siteuri Pariuri CS:GO, Dota 2 & LoL

Pe ce siteuri poți plasa pariuri esports în România pe jocuri precum CS:GO, Dota 2 sau League of Legends? Voi ține aici o listă actualizată cu casele de pariuri românești legale ce oferă esports în 2020.

Deși am jucat CS:GO și Dota 2 și chiar am urmărit câteva meciuri jucate între echipele profesioniste, nici nu știam cât de dezvoltată este această industrie, ba chiar cât de mare este piața de pariuri pentru aceste jocuri. Cum există competiții pe durata unui an întreg, poți găsi meciuri interesante aproape în fiecare zi, iar pe lângă clasicele pariuri pe ce echipă câștigă, poți să pariezi pe numărul de hărți, kill-uri, first blood și multe altele.

M-am uitat pe lista caselor de pariuri românești licențiate și am observat că următoarele oferă pariuri esports:

Jocuri esports pe care poți paria

pariuri esports

Din ce am văzut, majoritatea siteurilor oferă pariuri esports pe următoarele:

1. Counter Strike: Global Offensive

CS:GO este cel mai popular și mai acoperit joc la momentul de față. Poți paria pe echipa câștigătoare, numărul de runde (chiar și la handicap), numărul de hărți (over/under), primul kill și așa mai departe. Cum în 2020 va avea loc doar un singur Major, cel mai așteptat eveniment este ESL Rio din Brazilia, ce va avea loc în noiembrie. În rest există evenimentele de tip Minor și diferite competiții/ligi organizate la nivel local sau regional.

2. Dota 2

Știați că avem un român ce joacă în una dintre echipele de top din Dota? Este vorba de w33, membru al echipei Team Nigma. Personal îmi place mai mult Dota decât CS:GO, iar răsturnările de situație dese ce au loc în acest joc mă țin în priză mai mult decât orice alt joc. Cel mai popular eveniment al anului în Dota 2 este The International, iar anul acesta va avea loc în Suedia în luna august. Pe perioada anului au loc diferite evenimente de tip Minor sau Major din cadrul Dota Pro Circuit, dar și alte competiții ce adună echipele de top, deci poți găsi în fiecare săptămână un meci profesionist de calitate.

3. League of Legends

Nu prea urmăresc LoL, dar cred că acest joc are cele mai multe meciuri și cele mai multe competiții la nivel de esports. M-am documentat și am văzut că există zeci de evenimente ce au loc în paralel (aproape fiecare țară are o ligă profesionistă de League of Legends). Evenimentele anului sunt Mid-Season Invitational și Worlds, unde se adună cele mai bune echipe din fiecare regiune a lumii, iar audiențele sunt record (mai mulți spectatori simultan decât finale de fotbal, baschet sau tenis).

4. FIFA

Cred că FIFA este cel mai jucat joc în România, chiar dacă la pariuri nu este foarte popular. Piața nu este foarte mare, însă există o Cupă Mondială Esports organizată de FIFA plus alte competiții cu audiențe ceva mai mici.

5. Fortnite

Deși Fortnite are cele mai mari premii esports, este destul de greu să pariezi pe evenimentele profesioniste din acest joc, iar unii nici nu consideră aceste joc fiind esports. Oricum, Cupa Mondială de Fortnite este foarte populară, iar casele de pariuri oferă posibilitatea de a paria pe unele meciuri sau antepost pe cine crezi că va câștiga un eveniment

6. Altele: Call of Duty, Overwatch, Rainbow 6, Rocket League, Hearthstone

Vă recomand să accesați linkurile de mai sus către siteurile de pariuri pentru a vedea lista completă.

Siteuri cu statistici esports

Dacă vreți să vă documentați despre un anumit meci înainte de a paria, vă recomand următoarele siteuri:

– pentru CS:GO: HLTV
– pentru Dota 2: DotaBuff si Gosugamers
– pentru League of Legends: GOL.GG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

decizie ONJN