Pariuri sportive sigure: de ce arbitrage betting NU funcționează

Există pariuri sigure sută la sută? Jucătorii cu experiență știu că nu poți avea niciodată câștig garantat. Am citit despre cazuri în care, dintr-un motiv sau altul, nu au ieșit nici măcar aranjamente pentru care fotbaliștii fuseseră plătiți anticipat.

arbitrage betting pariuri sigure

Știu că există și o categorie de pariori care sunt mereu în căutarea unei „combinații” care să le aducă profit „sigur”. Când unul dintre aceștia aude de „Sure Bets”, își freacă palmele, crezând că a dat lovitura.

Dacă nu cunoști strategia „Sure bets” („Arbitrage betting”), citește în continuare și vei afla despre ce este vorba. Îți voi spune și ce de nu funcționează.

Ce presupune strategia arbitrage betting

Pe scurt, strategia arbitrage betting presupune parierea pe toate opțiunile dintr-o anumită piață la agenții diferite, astfel încât fiecare cotă să fie cea mai mare pentru respectiva selecție. Să spunem că vreau să joc așa ceva, dar este doar un caz ipotetic.

Luăm, de exemplu, piața „total goluri peste/sub 2.5”. Primul pas este să identific agenția care oferă cea mai mare cotă pentru selecția „Peste 2.5” și casa de pariuri care a afișat cea mai mare cotă pentru selecția „Sub 2.5”. Evident, nu pot juca decât online.

Pentru pariurile de tipul „Rezultat final”, caut agențiile care au cele mai bune cote pentru „1”, „X” și, respectiv „2”. Trebuie să am cont la toți bookmakerii de pe piață, ca să fiu sigur că pot paria pe cele mai mari cote. Pot folosi ca alternativă un site gen cote-pariuri.ro unde pot compara cotele instant la diferite case de pariuri.

comparator cote cote-pariuri.ro

Studiu de caz

Pentru a se stabili miza fiecărui bilet, trebuie să mă gândesc la o țintă de câștig. Să zicem 1.000 de lei. Împart această sumă la cota fiecărui bilet și aflu miza. De exemplu, vreau să pariez pe rezultat final și am următoarele cele mai bune cote:

1 – 2.25 la agenția A
X – 3.50 la agenția B
2 – 4.10 la agenția C

Pe primul bilet, cu „1 solist”, pariez 1000/2.25 = 444 de lei.
Pe al doilea bilet, cu „X solist”, pariez 1000/3.50 = 285 de lei.
Pe al treilea bilet, cu „2 solist”, pariez 1000/3.50 = 243 de lei.

Miza totală este de 972 de lei și, orice s-ar întâmplat în meci, câștig 1.000. Minunat, nu? Da, la prima vedere este minunat. În realitate, dacă strategia „Arbitrage betting” ar funcționa, casele de pariuri ar da faliment, pentru că ar apela toată lumea la ea.

De ce arbitrage betting nu funcționează pe termen lung

Sunt mai multe obstacole în calea fericirii pariorilor puși pe combinații. Primul este reprezentat de fluctuația cotelor. Imediat după ce valorile sunt afișate pe site-ul unei agenții de pariuri, jucătorii încep să pună bani. Cotele selecțiilor pe care se pariază masiv scad, iar celelalte cresc.

Ei bine, nu am cum să pariez simultan și pe „1”, și pe „X”, și pe „2”. În timp ce pun biletul pe „1”, este posibil ca celelalte cote să scadă și să îmi dea toate calculele peste cap. E foarte riscant.

În al doilea rând, chiar dacă se află în concurență, agențiile de pariuri licențiate au o colaborare strânsă pentru combaterea activităților ilicite. Așa cum număratul cărților în Blackjack nu este interzis „negru pe alb” de cazinouri, dar nici nu este permis, „Arbitrage betting” este o practică pe care bookmakerii o taxează.

Casele de pariuri au acces la o bază de date comună cu toate pariurile plasate de jucători. Fiecare jucător are un CNP unic. Mai devreme sau mai târziu, voi fi despistat dacă practic strategia „pariurilor sigure” și mă voi alege cu contul blocat, întrucât am încercat să profit de slăbiciunile sistemului.

Eu nu sunt tentat deloc de această strategie. Totuși, cineva o poate încerca pe termen scurt, mai ales că multe agenții au acum promoții de tipul „cote mărite”, în special pentru piața „Rezultat final”.

Dar, așa cum am văzut, la o miză de 972 de lei se obține un profit de numai 28 de lei. Trebuie o investiție mare ca să înțelegi ceva dintr-un câștig care nu este deloc 100% sigur, pentru că nu știi ce poate apărea. Parcă nu merită efortul.

Arbitraj cu bonusuri

Strategia „Arbitrage betting” poate avea, totuși, o utilitate atunci când este de făcut rulaj pentru bonusurile de bun venit. Dacă îți deschizi conturi la mai multe agenții și primești fonduri suplimentare de la fiecare, poți paria la trei bookmakeri pe „1”, „X” și „2” pe meciuri de fotbal sau la două case de pariuri pe „1” și „2” la evenimentele din tenis. Pariezi pe un rezultat diferit la fiecare și unul va fi cu siguranță câștigător. Astfel, faci rulajul pentru bonus și obții și un profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

decizie ONJN