Pariuri pe Cornere – Statistici, Ponturi & Strategii

Pariurile pe cornere atrag din ce în ce mai mult interes în rândul pariorilor, fiind mai ușor de găsit discrepanțe în cotele agențiilor, mai ales dacă le comparăm cu cele clasice precum 1X2 sau pariuri pe handicap.

Mie personal îmi plac cel mai mult, în special când e vorba de un meci cu o miză mare pentru una dintre echipe. Faptul că trebuie să atace creează mai multe oportunități de șut ce poate rezulta în corner. De asemenea, echipa care se apără poate trage de timp când are un corner, ceea ce va rezulta într-un al doilea corner. Veți observa că atunci când pariați pe cornere puteți aștepta 5 minute să vină unul, iar apoi să aibă loc alte 3 în 2-3 minute.

De ce să pariezi pe cornere? Avantaje

Principalul avantaj îl reprezintă faptul că siteurile de pariuri acordă o atenție mai mică acestei piețe, iar cotele oferă o valoare mai mare față de pariurile pe goluri gen 1X2, Over/Under sau Handicap.

Veți putea observa live că de obicei cotele la cornere sunt stabilite în funcție de timpul rămas de joc și nu neapărat de numărul de șuturi pe poartă sau ceea se se întâmplă în meci. Asta înseamnă că sunt create oportunități atunci când jocul este activ pentru un pariu Over (peste X număr de cornere) sau când se joacă mai precaut/defensiv de ambele părți, optim fiind un pariu Under (sub X număr de cornere).

Un alt avantaj este că nu depinzi de goluri. Dacă vrei să pariezi pe o echipă ce ar trebui să câștige lejer un meci, vei avea fie o cotă mică pentru câștigarea meciului, fie va trebui să îți asumi un risc pentru un număr mai mare de goluri. Imprezivibilitatea din fotbal este mai ușor de controlat când vine vorba de conere, deoarece o echipă mai puternică va încerca mereu să atace, însă chiar dacă nu își fructifică ocaziile, numărul de cornere reflectă mai bine performanța acesteia față de numărul de goluri.

Statistici pentru pariuri pe cornere

Când vine vorba de pariuri pe cornere, statisticile nu mint. O echipă poate domina complet un joc și totuși să-l piardă dacă nu fructifică oportunitățile create sau pur și simplu au ghinion. Statisticile pe cornere au tendința de a reflecta mai bine ceea ce se întâmplă în teren: echipele cărora le sunt atribuite un număr mare de cornere sau sunt implicate în jocuri cu multe cornere vor continua să facă acest lucru și în meciurile viitoare. Regula este valabilă și invers.


Acest site este excelent în ceea ce privește statisticele cornerelor în topul celor 30 de ligi de fotbal din lume și este o resursă excelentă pentru pariori. Puteți vedea date atât din sezonul curent, cât și din cele anterioare.

Statisticile cele mai relevante ce le-am găsit acolo sunt:

  • Numărul de cornere acordate pentru fiecare echipă, împărțit în jocuri acasă și în deplasare.
  • De câte ori o echipă a fost implicat într-un joc cu mai mult sau mai puțin de X numere de cornere. Spre exemplu, puteți vedea de câte ori Arsenal a fost implicată în meciuri de peste 5.5 sau 6.5 cornere în acest sezon. Statisticle sunt exprimate sub formă de procent.
  • Statistici speciale pentru handicap. Puteți selecta echipa și handicapul dorit de cornere pentru a vedea procentul de câștig pentru un anumit handicap.

Case de pariuri cu piețe pe cornere

Mai toate agențiile oferă opțiunea de a paria pe numărul de cornere, însă din experiența mea Unibet și Betfair au de obicei cele mai bune cote atunci când le compari între ele. Dacă însă vreți să încercați alte case de pariuri, cele de mai jos oferă și ele posibilitatea de a paria pe cornere:

Dacă vreți să pariați de pe mobil, vedeți și top aplicații pariuri sportive pentru Android/iPhone.

Strategii & Ponturi atunci când vrei să pariezi pe cornere

Analiza tipului de joc

Echipe dominante în ligile lor, precum Bayern/Dortmund în Germania sau Real/Barcelona în Spania pun de obicei multă presiune asupra oponenților pe perioade îndelungate de joc, fapt ce duce la mai multe ocazii de gol ce se încheie în cornere.

Stilul de joc are o influență foarte mare asupra numărului de cornere. Echipele care se concentrează pe flancuri și duc mingea des către extremele dreapta/stânga au un număr mai mare de cornere decât cele ce încearcă să atace prin mijloc sau să păstreze posesia. Contează de asemenea dacă jucătorii de pe extreme șutează direct, fiind cu piciorul natural pe flancul dorit sau încearcă să intre în interior pentru a schimba mingea pe piciorul mai puternic.

Astfel, este important să analizăm atât fiecare echipă și statistica acesteia, cât și strategia pe care ar putea să o abordeze în acel meci.

Pariurile live

Am menționat la început că pariurile pe cornere sunt favoritele mele, însă niciodată nu pariez antepost/înainte de startul meciului. Îmi aleg de obicei meciul ce mi se pare interesant, în funcție de statistica analizată și tipul de joc ce poate fructifica multe cornere, iar apoi urmăresc evoluția jocului.

Dezvantajul cu pariurile înainte de start este că nu știi cum evoluează jocul. Atunci când pariezi 1X2 sau pe goluri poți oricând avea parte de o răsturnare de situație și nu ai nevoie de multe schimbări pentru a câștiga. Când vine vorba de cornere însă, o echipă la care te aștepți să domine nu pune presiune, poate avea 1-2 cornere într-o singură repriză. Iar tu ai pariat Over 8.5 pe tot meciul.

Astfel, când pariezi live poți vedea ce echipă are momentum, ce strategie abordează și care sunt șansele să fie X cornere până la final de meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *